NYHEDER

Det sker på Tandklinikken-Mariager

Følg med på denne side, hvor vi løbende holder dig opdateret om, hvad der sker i vores verden. På klinikken finder du også aktuelle opslag og foldere om tandfaglige emner.

Godt nytår til jer alle

16/1-2020

Vi tager alle fat på et nyt årti, og her på tandklinikken kommer det helt af sig selv at vende blikket både fremad og bagud.

10-års jubilæum i Havnegade

I skrivende stund glæder vi os over, at vi kan fejre de første 10 år i vores dejlige klinikhus i Havnegade.

Det var i dagene 13.-15. januar i 2010, vi trodsede gadens meterhøje snebunker og flyttede alt grejet skråt over gaden fra Havnevej, hvor Villy Mose havde bygget sin klinik, til Havnegade 11.

Her havde vi bygget ud i baghaven, piloteret med 10 meter høje pæle og fået dejlige faciliteter til både jer og os. På 1. sal har vi i dag personalefaciliteter og nu også et 4. behandlingsrum.  

Vores 10-års-jubilæum bliver fejret med gode tilbud i butikken og forskelligt grej til at passe ekstra godt på dit smil, så du er velkommen til at kigge forbi.

Vi indvier ny klinik på 1. sal

Det er også i jubilæumsugen, vi inviterer de første kunder op på 1. sal, hvor vi har indrettet et hyggeligt venteområde.

Alle installationer til udstyret var udtænkt og lå klar i gulv og loft fra for 10 år siden, så vi var fremtidssikrede. Men vi var nødt til at få lagt et nyt gulv i venteværelset på 1. sal. Både for at beskytte det gamle trægulv, men også for at leve op til tidens skrappe hygiejnekrav.

Så nu har vi fået lagt et flot rengøringsvenligt ”trægulv”, der er nemt at holde. Her vil vi gerne rette en stor tak til Havnens Snedkeri i Hadsund for et godt og hurtigt samarbejde.

Nytår og tid til nye vaner

Det bugner med gode råd alle vegne, og æteren kan godt blive lidt overfyldt: Nye måder at tænke på, træne på, spise på, være forældre på, arbejde på, indrette hus og have på. Ja også affalds- og indkøbsvaner skal klimaændres.

Vi står alle i gode råd til halsen, og det er en balance at holde tungen lige i munden og skuldrene væk fra ørene. Som du kan se af mine fremhævninger, så sætter livet sig også i talesproget ligesom i vores arbejdsområde.

Og vi vil gerne, at du kan smile over hele femøren, helt op til ørene, også i næste årti. 

Mit næste blogindlæg bliver lidt om self-care, alle de gode råd til ”at få det bedre”, set i mit perspektiv som din tandlæge. Så hold øje med siden her.

Vores julehilsen til jer

9/12-2019

Kære rare og trofaste patienter og venner af Tandklinikken Mariager.

Vi er meget taknemmelige for jer alle: Både ”gamle” og nye patienter, som har valgt os til at passe jeres tænder.

På klinikken prøver vi at følge byens puls og er med i pynte- og lysmoden fra startskuddet på torvet midt november, og det hygger i den mørke tid. Det er skønt, at så mange bemærker vores vinduer. Og Mariager er altid et besøg værd, også i december. 

Året der gik

Det har været et travlt år på klinikken, og jeg tænker tit på det kendte citat af Piet Hein: ”Mennesker gør sig stort besvær, kunsten er at ku’ la’ vær!”

Men som jeg også har nævnt for mange af jer, har byen brug for en stærk tandklinik, for det er med til at fremtidssikre vores by, så Mariager kan bevare sin sammenhængskraft med de øvrige sundhedstilbud.

Her på klinikken har vi haft vokseværk og har sagt velkommen til nyt personale. Tandplejer Bonnie Laumann og tandlæge Peter Andersen er kommet til midt i året, og de er begge faldet godt til. 

Vi har også sagt farvel til tandlæge Emilie, da Gitte Valeur er kommet tilbage fra barsel. Det er dejligt at have Gitte tilbage igen, som har været savnet af mange af hendes faste patienter.

Nyt behandlingsrum

På nuværende tidspunkt er vi i fuld gang med at indrette et 4. behandlingsrum på første sal. Det bliver dejligt at få mere plads, og vi bliver mindre sårbare, når vi skal have service og reparationer på udstyret. Det bliver et godt og hyggeligt rum.

Det er også på første sal, at vi har et dejligt personalerum, hvor der er plads til at tage en pause indimellem, så vi altid er klar til at passe godt på dine tænder, når vi er på.

En mærkesag for os

Igen i år støtter vi julemærkehjemmet i Hobro, og vi var medsponsor til Café Hack i Hobro med Ole Henriksen og Thomas Skov i september.

Vi havde en dejlig personaletur, og jeg var så heldig at få en selfie med Ole Henriksen. Læs mere om den helt særlige oplevelse i indlægget fra den 1/10-2019.

At Ole Henriksen smiler meget, ved I sikkert godt. Men for os er det vigtigt at blive ved med at passe på jeres smil. Tusind tak for jeres tillid gennem årene.

Vi ønsker jer alle en dejlig juletid med masser af hygge og samvær med jeres kære samt et rigtigt godt nyt år.

På gensyn i 2020. Mange hilsner Pia & Co.

Vi støtter Julemærkehjemmet i Hobro

1/10-2019

Tandklinikken-Mariager har netop været medsponsor på optagelsen til radioprogrammet Cafe Hack på Hotel Amerika i Hobro.

Gæsterne var selveste cremekongen Ole Henriksen og journalist og forfatter Thomas Ørskov.

Hele personalet havde en sjov skovtur en søndag formiddag, og der blev i alt samlet 40.000 kr. ind til det gode formål: At hjælpe børn, der har det svært, med et komme på et dejligt ophold på Hobro Julemærkehjem.

Og jeg var så heldig at få taget en selfie med Ole Henriksen – smilet er den korteste vej mellem to mennesker – og Ole smiler rigtigt meget! Og ja, Oles tænder er hvidere end mine og også mere lige!

Det er blevet kursustid igen

Efteråret har meldt sin ankomst, og traditionen tro betyder det, at vi tager på forskellige kurser.

Søren Strabo har været i Berlin og set på alt det nyeste nye inden for implantater. Det hedder REPLICATE med et fint ord.

Hvis du har en tand, der skal erstattet af et implantat, kan du få lavet en 3-D scanning af tanden med rod. Herefter bliver der fremstillet en nøjagtig kopi af roden i titanium.

Det har den store fordel, at når den oprindelige tand bliver fjernet, så passer erstatningen nøjagtig på rodens tidligere plads og kan sættes op med det samme i forbindelse med tandudtrækningen.

Det var et meget intimt kursus for Søren og en kollega på kursusgivers klinik i Berlin, hvor de fik mulighed for at følge med direkte “over skulderen”. 

Der er gang i klinikken

Vores nye tandlæge Peter Andersen er kommet rigtig godt i gang, og vi er alle glade for, at han er blevet taget vel imod af vores patienter.

Vi nyder, at Peters store erfaring kan komme i spil her på klinikken. Læs den fine udtalelse Peter har fået fra en af vores ældre patienter her. 

Vi er tilbage igen

26/8-2019

Så er vi alle “mand” tilbage på klinikken efter en god ferie. Vi håber også, du har nydt sommeren.

Vi glæder os til at få alle klinikkerne i fuld sving igen, til efterårets videreuddannelseskurser og sidst men ikke mindst til at gense jer alle igen og fortsætte arbejdet med at passe på jeres smil. 

Velkommen til tandlæge Peter Andersen 

1/7-2019

Peter kom med i vores team i sommeren 2019 og bidrager med stor alsidig erfaring gennem sit tidligere virke som tandlæge i Randers og Hobro. Peter er således erfaren i genopbygninger af det slidte tandsæt og er dygtig til at lave både små og store plastrestaureringer.

Som os alle her på klinikken vægter Peter tid til at opbygge de gode patientrelationer; så tillid og trivsel for både patient og team styrkes. Og derved opnår vi sammen fine resultater.

Når Peter ikke laver tænder, er der to ting, der hænger uløseligt sammen. Nemlig Peter og hans cykel. Og mountainbike terræn – det har Mariager jo masser af.

Læs mere om Peter her

Et foreløbigt farvel til Emilie Schmidt Petersen

Vi har netop taget afsked med vores vikar, Emilie, som har passet tandlæge Gitte Valeurs patienter, mens hun har nydt sin barsel.

Jeg synes, Emilie har varetaget opgaven flot med dejligt humør og en positiv indstilling til det at lære af os mere erfarne. Vi ønsker Emilie held og lykke fremover med hendes nye stilling i Silkeborg og ser meget gerne Emilie tilbage igen her hos os i Mariager.

Og I kære patienter takkes for at tage så godt imod, når I bliver tilbudt nye behandlere her på tandklinikken i Mariager.

God sommer til alle og varmt velkommen tilbage til tandlæge Gitte Valeur.

En tandplejer kom forbi, søgte og fik job hos os

 20/5-2019

Hvor heldig har vi lov at være? For et stykke tid siden kom der en erfaren tandplejer forbi klinikken. Ovenikøbet en tidligere patient af klinikken, med lokalkendskab og med sine forældre blandt vores faste patienter.

Så mange forventninger var allerede afstemt mellem os på forhånd.

Vi skyndte os at sige velkommen til Bonnie Laumann, men måtte vente helt her til den 1. maj 2019 med at åbne for hendes aftalebog.

Bonnie Laumann er opvokset i området og bor nu ca. 50 min herfra på et nedlagt landbrug med alt, hvad dertil hører. Bonnie er tidligere selvstændig landmand og mor til to teenagere. Derudover har hun arbejdet meget selvstændigt som tandplejer på en klinik i Holstebro gennem flere år.

Det er således en erfaren medarbejder på 45 år, vi får i vores team på mange fronter. Vi glæder os meget til samarbejdet og håber, at alle vores søde patienter vil tage godt imod Bonnie.

Du vil helt sikkert møde Bonnie i forbindelse med din paradentosebehandling, som Bonnie er tiltænkt at være en central person i.  

Læs mere om Bonnie her

Læs også blogindlægget “Mundhulemekanik på mange faconer” om tandplejerens rolle.

Der sker hele tiden noget nyt hos os

20/5-2019

Vi har fået mange nye patienter på klinikken dels fra Søren Jensens tidligere klinik her i byen, men også fra andre kollegaer i Hobro, Spentrup og Randers, der går på pension.

Og vi vil gerne byde velkommen til alle, så derfor er det dejligt, når vi får mulighed som nu for at udvide med kvalificeret og erfarent personale.  Om vi har nok fysisk plads? Ja da, vi udvider bare på 2. sal i vores dejlige hus. 

Søren Strabo indgår nyt samarbejde

2/4-2019

Den 1. april 2019 flytter Søren ind i en helt nyindrettet tandklinik i Helenestræde 3 i Randers sammen med sin partner Thomas Borup. Det betyder, at Søren herefter er stoppet med sit engagement i Sundhedshuset i Dytmæssken.

Søren er naturligvis stadig hos os på klinikken i Mariager om onsdagen, som han plejer at være.

 

Vi er flere, der smiler mere

6/3-2019

Det spirende forår glæder os alle, men også tilfredse patienter.

En af mine patienter sendte en sød hilsen til mig. “Tusind tak for det, du har gjort for mig. Mine børn siger, at jeg er blevet gladere og smiler mere”.

En sådan hilsen varmer utrolig meget hos os. For det er en af mine største missioner at hjælpe mennesker med at opnå den frihed, det giver at kunne smile uden at skulle tænke på manglende tænder.

Den korteste afstand mellem to mennesker er som bekendt et smil. 

Men også arbejdsglæden her på klinikken har fået et løft

Vi kan slet ikke skjule vores ”grejglæde”. Vi har fået nyt udstyr. En ny tandlæge arbejdsstation også kaldet for en unit. Og det er faktisk kun 3. gang i mit tandlægeliv jeg får lov til at få helt nyt udstyr.

Vores nye unit er en patientstol med indbygget “værksted”. Stolen er i en skøn blå farve og dejlig blød at sidde i.

 Og så er den selvfølgelig med armlæn, som mange af jer kære patienter har ønsket. Desuden er der et kamera på, så vi kan vise dig på skærmen, hvordan det nu er, det ser ud derinde i mørket i munden. Uha og maskinerne spinder.

Indtil videre er det mest vores tandlæge Emilie, der har fornøjelsen af den nye unit og de patienter, som besøger klinik 3, hvor Emilie ”bor”.

Vel mødt på tandklinikken til en tur i den blå stol. 

En julehilsen til dig

6/12-2018

Ja, julen kom tidligt til Mariager i år. Som vanligt bakker vi på Tandklinikken op om julemarkedet og nyder den årlige tradition, hvor juletræet bliver tændt på torvet. Har du set, at vi også har sat fine lys i og pyntet op til jul i vores vinduer?

Tandklinikken støtter Handelsstandsforeningen i Mariager, for det gør bla., at vi kan være med til at opretholde vores hyggelige julestemning ved at sørge for den flotte julebelysning rundt i byen.

Igen i år har jeg sendt fysiske retro-julekort til vores ældste patienter, selvom jeg ellers sagde sidste år, at det var sidste gang. Men sikken en respons jeg fik på den nyhed helt frem til den varme sommer. Det var var særdeles upopulært, at jeg ville stoppe med at skrive dem!

En af mine kære patienter spurgte mig: ”Når nu vi er blevet flere patienter, er julekortene så droppet?” Den kunne jeg ikke stå for. For selvfølgelig skal det ikke mærkes på servicen op til jul, at klinikken har fået flere smil at passe. Det er vi jo kun glade og taknemmelige for.

Så derfor får alle de rigtigt voksne (fra 68 år) selvfølgelig en retro-julehilsen i form af et julekort. Og naturligvis er der julemærker på, for vi synes, det er vigtigt at bakke op om vores lokale Julemærkehjem i Hobro.

Nu er der kun tilbage at ønske dig og dine kære en rigtig glædelig jul og pas godt på tænderne derude, når du guffer julemad og knaser flæskesvær og mandlen fra ris á la manden.

Skulle du får brug for os, er klinikken åben både den 27. og den 28. december.

Nyt indlæg på bloggen

Har du set, at der er kommet et nyt indlæg på bloggen? Det hedder 5 tips til bedre tandbørstning, og det giver dig en masse tips til at komme tandgodt ind i det nye år.

På glædeligt gensyn på Tandklinikken i Mariager i 2019. Mange julehilsner fra os alle.

Velkommen til vores nye patienter

2/11-2018

Hverdagen på klinikken byder på mange spændende oplevelser. De sidste par måneder har vi budt velkommen til mange nye patienter på klinikken dels fra tandlæge Sørens Jensens klinik men også andre steder fra.

Det er altid en fornøjelse at møde nye patienter og forhåbentlig give dem en god oplevelse, øget viden om egne tænder og et ”på gensyn” med en dejlig ren smag i munden. Vi er altid åbne for dialog og modtager gerne din feedback.

Selvom vi er meget fokuserede på klinikken, har vi alligevel også kunnet rumme en personlig udfordring blandt personalet. Vi har alle været gennem en 7-dages ”no sugar challenge” i oktober.

Vi blev inspirerede til at prøve det efter at have været på et aftenkursus med Anette Sams, forsker og forfatter til bøgerne ”Sukkersmart” og ”Ud af diabetes”. Så vi blev enige om at tage udfordringen op om at prøve det i 7 dage.

Læs hvordan det gik med vores udfordring i blogindlægget her. 

Pia Strabo overtager tandlæge Sørens Jensens praksis

30/8-2018

Den 31. august 2018 overtager jeg min gode kollega Sørens Jensens praksis og flytter klinikken længere ned ad gaden til os på Havnegade 11. Søren Jensen har valgt at gå på pension efter at have været tandlæge i 38 år i Mariager.

Vi glæder os til at byde Søren Jensens patienter velkommen hos os, og jeg vil specielt takke Søren Jensen for de gode år sammen i Mariager, der har været præget af særdeles fredelig sameksistens.

Er du interesseret i at læse hele vores historie, kan du gøre det her. 

Tandklinikken-Mariager får ny hjemmeside

29/8-2018

I forbindelse med at vi skulle have lavet en ny hjemmeside, havde vi besøg af en professionel fotograf for at få taget nogle gode billeder. Under besøget kommer en af vores gode patienter, Keld, ind ad døren og udbryder ”jeg elsker min tandlæge”.

Det kunne vi slet ikke stå for, så vi besluttede lynhurtigt, at Keld måtte med på vores nye billeder, og her sidder han og hygger sig i stolen.

At få lavet en helt ny hjemmeside er ikke noget, der bare sker på et par dage, så vi har arbejdet hårdt på den i længere tid. Derfor er vi også meget glade for at kunne præsentere dig for hjemmesiden nu.

Vi har fået fantastisk hjælp af fotograf Anne Kring www.annekring.dk der har taget alle de flotte billeder. Sandra Strabo har stået for hår og makeup og fået os alle til at stråle.

Webdesigner Tine Appel www.appel.design har designet og sat hjemmesiden smukt op. Derudover har marketingkonsulent Anita Cordes www.anitacordes.dk været tekstforfatter og tovholder på hele projektet. Så stor tak til vores tålmodige samarbejdspartnere, I har mine varmeste anbefalinger.

Vores mål har været, at hjemmesiden skal være let for dig at finde rundt på. Og at du altid skal kunne finde den nyttig, vedkommende og aktuel. Er der noget du savner, er du meget velkommen til at sende os en mail på post@mariager-tand.dk 

Vi er her uanset, hvor varmt vejret er

2/7-2018

Det har været en dejlig sommer hidtil, og vi bliver ikke skræmt af temperaturer på 30 gr. Hos os er der nemlig både aircondition og dejligt koldt vand i hanen.

En af vores patienter sagde endda ”Det er dejligt at slippe for al den fodbold derhjemme”. Sådan en bemærkning gør os glade, for vi stræber altid på at skabe et godt og positivt miljø her på klinikken.

Tandlæge Gitte Valeur går på barsel sidst i juli, og i hendes sted har vi ansat Emilie Schmidt Pedersen, som vi håber, du vil hjælpe os med at byde velkommen på klinikken. Læs mere om vores personale. 

Særloven om tandpleje bliver indført

1/6-2018

Den 1. juni 2018 trådte særloven om tandpleje i kraft. Forhandlingerne mellem regionerne og Dansk Tandlægeforening brød sammen.

Der blev forhandlet på skrømt fra regionernes side, alt imens der blev forberedt et lovindgreb fra et enigt folketing med det formål at fastsætte priser på basistandplejen, så budgetterne kan holdes og ikke er styret ud fra vores patienters behov for tandpleje.

Vi arbejder under særloven, fordi vi ikke har noget valg. Hvis vi ikke gjorde det, kunne vores patienter, der er pensionister, ikke få hjælp til tandbehandling via deres helbredskort. Nu bliver der arbejdet på en ny tandplejestruktur for voksentandplejen i Danmark.

Et godt råd til dig. Tegn en tandforsikring og meld dig og dine børn ind i Sygesikring Danmark Og så skal du være indstillet på, at du skal betale mere for din tandsundhed. Heldigvis er tandbørsten fortsat en af dine bedste venner sammen med os på Tandklinikken-Mariager.

Vi håber, du vil støtte op om vores protest mod særloven – støt Meget Mere Tandsundhed på memeta.dk

Vores personale fortjener at blive forkælet

9/4-2018

Derfor drog vi alle sammen i april til Fredericia for at deltage i det første Dental Festival & Awards. I løbet af de to spændende dage mødte vi alle vores leverandører, så en masse nyheder, hørte gode indlægsholdere, blev underholdt af bl.a. Andreas Bo og var til stor fest med Rasmus Seebach, hvor 600 dansende mennesker (mest kvinderne) stod med armene oppe og sang med.

Vi overnattede i Kryb-I-Ly kro 2 gange, og det var dejligt, at vi alle kunne være med. Det giver noget helt særligt, når vi også er sammen uden for klinikken.

Gratis tandpleje


Gratis tandpleje for unge mellem 16 og 18 år. Ring og meld din teenager ind på klinikken.
Tlf. 98 54 16 54

Særlov om Tandpleje

Særlov om Tandpleje trådte i kraft 1. juni 2018. Vi arbejder under særloven under protest!
Støt underskriftsindsamlingen mod særloven. Læs mere – Klik her

Åbningstider:

Mandag 07:30-16:30
Tirsdag 07:30-18:00
Onsdag 07:30-17:00
Torsdag 07:00-16:00
Fredag 07:30-16:00
Lørdag og ferieplan