VORES HISTORIE

Sådan er det gået for Tandklinikken-Mariager

Hvis du er nysgerrig efter at vide, hvordan det hele startede, og hvad der er sket frem til i dag, så læs med her, hvor du får vores historie.

Pia Strabo starter op i Mariager i 2007

Tandlæge Villy Mose kom til Mariager i 1974 og havde sin praksis på Havnevej, indtil jeg, Pia, overtog klinikken den 1. august 2007. På samme tid skiftede vi navn til Tandklinikken-Mariager, og det gamle logo med Carius og Baktus blev ændret til et helt nyt logo.

Idéen til logoet med æblet opstod, fordi jeg havde og stadig har en vision om at arbejde i et bredere sundhedsperspektiv i mit hus på Havnegade sammen med andre fagpersoner. Æblet symboliserer hele din sundhed, som jeg arbejder for med udgangspunkt i din tandsundhed.

Før det kom jeg fra den kommunale verden, hvor vi havde et bredt tværfagligt samarbejde omkring børns generelle sundhed.

Det ønskede jeg at overføre til min private tandlægepraksis. Biden af det sunde æble symboliserer både tandfagligheden, men også et tæt samarbejde med fx diætist, fysioterapeut, zoneterapi, osteopati, sundhedscoaches osv.

Tandpine kan fx opstå ved, at musklerne i nakke og skulder bliver overbelastede. Det vil sige, at flere fagområder lapper over hinanden. Derfor er æblet valgt som symbol i stedet for en tand, som det oftest ses på tandklinikker.

Klinikken åbner i august 2007

Den første arbejdsdag i vores nye klinik blev en hård en af slagsen. For vi gik direkte fra at have brugt papirjournaler til at skulle lære de elektroniske journaler at kende. Og på samme tid blev også røntgendelen digital. Væk med at have fremkaldervæske til røntgenbilleder stående i et hjørne af klinikken.

Det var en stor omvæltning, men i dag er vi meget glade for at arbejde med alting elektronisk, da det letter vores hverdag, og vi sparer en masse tid.

På billedet ser du Pia, Søren, Anni, Lis og Merethe, som er gået på pension.

Havnegade 11 bliver vores nye domicil

Den 13. januar 2010 flytter Tandklinikken-Mariager ind i Havnegade 11, hvor vi stadig bor den dag i dag. Dengang lå der meget høj sne i mange måneder, så vi holdt først reception i foråret.

Huset i Havnegade havde vi overtaget 3 år før, og den tidligere frisørsalon blev ombygget og udvidet bagtil. Det var midt under finanskrisen, så der var mange spekulationer, om det nu var for risikabelt et projekt. Men heldigvis sprang vi ud i det, og vi nyder dagligt vores dejlige lokaler.

Ved flytningen fik vi også meget bedre plads til vores personale. Samtidig blev der etableret ventilation og processug, en bedre handicapadgang, et klinikrum mere osv.

Personalet blev også udvidet med en tandplejer, og vi begyndte at uddanne elever. Klinisk tandtekniker Kirsten Otte blev også fast tilknyttet de første år.

På billedet ser du bagsiden af Havnegade 11 før og efter ombygningen.

Havnegade 11 før og efter ombygning

Tandlæge Søren Jensen stopper i Mariager

Når en tandklinik bliver nedlagt, lukker et kapitel af Mariager bys historie. Tandklinikken på Østergade har været en arbejdsplads og et sted, hvor en masse mennesker har haft deres gang i de mange år, tandlæge Søren Jensen har drevet praksis her. Tidligere har også tandtekniker Kirsten Ottesen haft klinik i de samme lokaler.

Måske kan du genkende billedet af klinikken på Østergade, som den så ud indtil august 2018.

Efter 11 gode år i byen overtog jeg klinikken på Østergade 9 og sammenlagde de to klinikker på Havnegade 11 i september 2018. Det betød, at vi overtog Søren Jensens patienter og bød velkommen på Tandklinikken-Mariager.

Foto fra Søren Jensens besøg hos os på Havnegade 11.

Søren Jensens besøg på Havnegade 11

Gratis tandpleje


Gratis tandpleje for unge mellem 16 og 20 år. Ring og meld din teenager ind på klinikken.
Tlf. 98 54 16 54

Åbningstider:

Mandag 07.30-16.30
Tirsdag 07.30-17.30
Onsdag 07.30-16.30
Torsdag 07.30-16.00
Fredag 07.30-13.00
Lørdag og ferieplan

Gratis parkering

Du kan parkere gratis lige uden for klinikken.