De friske, grønne brændenældeskud er naturens gave til os og indeholder store mængder af vitaminer og mineraler, så du kan forene det sunde med nogle af havens gøremål. Du kan gøre som mig og lade dig inspirere af juicekongen Mads Bo fra High on Life, hvor du bla. kan finde en masse lækre og sunde opskrifter.

Men hvad har brændenælder med tænder at gøre?

Alle naturlige kosttilskud, der kan forebygge knogleskørhed, som rammer et stort antal mennesker hvert år, har min bevågenhed. Brændenælder indeholder fx en høj mængde calcium, der er helt essentielt for at bevare knoglernes styrke.

Hvis du alligevel selv juicer eller blender pesto, så kan du drage nytte af det gratis ukrudt, som gør godt for dit helbred.

Det er totalt win-win, når du samler brændenælder, for havearbejde giver tryk og træk på knoglerne via dine muskler, hvilket også er med til at forebygge knogleskørhed.

Samtidig ved vi af erfaring, at medicinsk behandling for knogleskørhed i mere end 4 år giver os tandlæger udfordringer med tandudtrækninger på grund af bivirkninger ved medicinen.

Så forebyg og hold dit skelet ved lige hele livet.

“Der er krudt i ukrudt”

Citatet er fra Mads Bo fra High on Life, der i bogen ”Drik dit ukrudt” fortæller, at der både er 10 gange mere calcium og 4 gange mere zink og magnesium i brændenælder end i broccoli.

En anden fantastisk ting er, at alt det ukrudt bare dukker op af sig selv ude i naturen og hverken skal flyves til Danmark eller hentes på apoteket. Det er en ren tripple win situation.

Så pluk og drik dit ukrudt eller frys det ned og gem det, til vinteren melder sig igen.

Vel mødt på tandklinikken til mere inspiration og en snak om ukrudt og knogler.

Tip til dig

Frys foråret ned og tag den gode vitaminrige tid frem igen.

Hvis du blender dit grønne ukrudt med et halvt æble, en halv citron og lidt vand, så har du en kanon juice.

Hæld blandingen i isterningebakken og tag et par stykker frem fx sammen med frossen grønkål, når du blender og voila!

Denne superlækre, røde drik er lavet af appelsin, æble, rødbede, gulerod, ingefær og brændenælder. Drikken er selvfølgelig 100% økologisk.