I dette blogindlæg får du mine personlige anbefalinger til dig, der vil noget andet og mere og have inspiration til et lettere og stærkere liv. Inden for kostens indflydelse på din generelle sundhed er min favorit, som jeg før anbefalet her, Anette Sams.

Det handler om at have et stabilt blodsukker, insulinresistens, og hvordan du selv kan behandle en type II diabetes uden medicin, men med KÅL-kalorier.

Det er en kost uden sukker og hvidt brød. En kostomlægning, der er socialt udfordrende og kræver tilvænning, men som Anette Sams siger: ”Prøv det af en uge og se, hvad der sker, og hvordan du har det”.  

Anette Sams er aktuel netop nu med sin nye bog: ”Kålhydrater” – gør kål på overvægt, insulinresistens og sukkertrang”.

En af mine andre kostguruer er Jane Faerber

Jane har bloggen Madbanditten og er ekspert inden for keto-kost og vægttab, og hun er en fabelagtig coach inden for sit felt. Hun lærer din krop at køre på fedtforbrænding og dermed afgive noget vægt i form af det fedt, mange gerne vil af med.

Jane tilbyder megen gratis info (læs viden) i hendes nyhedsmails og har et meget billigt community på Facebook, hvor du både kan få viden, læring og inspiration. Desuden har hun kostplaner med energiberegner som noget nyt.

Hvis du ikke har hørt om keto-kost før, så er det en kost baseret på protein og fedt og med et begrænset antal kulhydrater. Det vil sige en kost uden sukker, mel, pasta og ris, men rig på kød og grove grønsager.

Jeg har selv fået bogen i julegave, og jeg skal nok vende tilbage med et indlæg her på siden, når jeg har læst den.

Som du måske ved, så er det svampe og bakterier, der laver caries/huller i dine tænder, og cancerceller lever også rigtig godt af sukker.

Selvfølgelig skal du ikke starte store kostomlægninger uden at først at konsultere din læge, hvis du lider af medicinkrævende tilstande.

Men nyd alle de gode historier om, hvordan andre har kunnet droppe medicinen efter deres rejse med Anette Sams eller har smidt mavefedtet med hjælp fra Jane Faerber.

Sådan får du en stærk krop

I forhold til det at komme i form og få gruppestøtte så har vi en løbeklub her i Mariager, hvor fællesskab og større og mindre løbeambitioner kan udfoldes. Der er også vores lokale idrætsforeninger og mange gode tilbud for krop og bevægelse i vores by.

Hvis du synes, det lyder for overvældende, tiden er for knap, eller du har forskellige smerte-problematikker, ja så er min anbefaling den fantastiske Anna Bogdanova.

Anna tilbyder genoptræning, når kroppen gør ondt, men hun gør i det i form af mikrotræning. Det vil sige små overskuelige træningsmoduler på 5 min. om dagen, som gør underværker.

Du kan finde Anna på Facebook og Instagram, hvor hun er meget aktiv og poserer smukt med hendes kettle bells.

Når du følger Annas træning, foregår det hjemme hos dig selv med rigtig gode instruktioner og lette trin-for-trin videoer. Der er en god og professionel backup af forskellige eksperter i hendes team, og hendes viden og træning er evidensbaseret.

Som med så meget andet handler det om vedholdenhed. Men bare 5 minutters træning om dagen gør underværker, og nye kræfter fører til, at det kan blive til endnu mere.

Anna Bogdanova er forfatter til bøgerne ”Smertefri” og ”En stærk sag” og deler også gavmildt ud af sin viden og motiverer os kvinder til fortsat muskeltræning hele livet.

Personlig udvikling gør dig stærkere

Som tandlæge skal du konstant give af dig selv på mange måder, og det kan godt tære at have dage med angste patienter og patienter fyldt med modstand mod vores erhverv.

Et godt råd jeg tog til mig som ung tandlæge, fik jeg af en af vores eksperter inden for behandling af tandlægeskræk, og det var konstant at være i personlig udvikling.

Det betyder, at jeg hele tiden afsøger nye veje til forståelse og udvikling af vores sind, så jeg bedre kan forstå vores hjernefunktion, og hvordan den kan udvikles.

I de senere år har jeg fundet overvældende inspiration, viden og træning i Mindvalley, der er et virtuelt community med kurser i kost, træning, yoga og coaching inden for forskellige områder.

Det spænder lige fra det meget alternative og spirituelle til hardcore hjernetræning af fx hukommelsen. Også her får jeg megen inspiration og underholdning helt gratis.

Er du til noget mere personligt og har et konkret stress- eller angstproblem, så vil jeg anbefale dig at kontakte vores lokale Jette Kjærgaard Mortensen, der har ”Tankefeltet ”. Jette holder til i Hobro.

Igen: Al forandring kræver en beslutning, og det kræver vedholdenhed at kunne se og mærke målet.

Du skal selv gøre det, men kan ikke gøre det alene. Jeg hjælper gerne med min erfaring.

Rigtig god fornøjelse.