Her på klinikken gør vi meget ud af at holde os opdaterede med den seneste nye viden inden for forskellige områder. Alt sammen så vi kan hjælpe vores patienter bedst muligt.

Der skal gøres ordentligt rent

Derfor var vores tandplejer, Bonnie, og vores to tandlæger, Gitte og Christian, i foråret på kursus i Aarhus for at blive helt up-to-date på den bedste måde at håndtere og behandle vores patienter med parodontose.

På kurset var der nogle nye tiltag, men som vi allerede ved, er det bedste forsvar mod Parodontose renhold, renhold og atter renhold, og dette gøres bedst i fællesskab mellem patient og behandler.

Vi som behandlere hjælper med den jævnlige og grundige tandrensning, hvor vi fjerner plak og tandsten. Særligt i de dybe tandkødslommer er dette en stor hjælp for vores patienter, da det er et område, som er meget svært at holde helt rent.

Men den vigtigste indsats er altid de gode, hjemlige tandplejevaner, som er grundig tandbørstning af tænder og tandkød, gerne med supplement af fx mellemrumsbørster/flaskerensere/tandstikker og/eller tandtråd.

Dette hjælper vi også gerne vores patienter med, hvis der er spørgsmål, eller vi ser et behov for optimering eller introduktion til ovenstående redskaber.

Hovedpunkterne vi som behandlere tager med fra kurset er:

Vi skal visualisere det, vi ser, når vi undersøger vores patienter, fx med billeder/spejl, eller hvis det drejer sig om manglende renhold, så med en grundig indfarvning.

På den måde opnår vi en bedre forståelse fra vores patienter, og vi kan samarbejde mere omkring en bedre hygiejne og fælles mål.

Den gode nyhed er, at Parodontose ikke behøver være for livet. Det er muligt at bryde rytmen med en tandrensning hver 3./4. måned.

Det kræver dog en ihærdig indsats fra vores patienter for at optimere den daglige renhold så meget som muligt. Dette gøres bedst i samråd med vores behandlere og ved jævnlige kontroller, indtil et fornuftigt niveau af renholdelse er opnået.

Her hjælper en indfarvning rigtig godt på forståelsen. Men med den rigtige motivation og lyst, kan vi sammen løse problemet og komme væk fra løse og syge tænder.