En ung mand henvender sig på klinikken og ønsker, at vi gør noget ved farven på hans tænder. Tænderne er meget uens i farven, og derfor kan vi ikke bare blege dem til en lysere farve.

Den gode nyhed for patienten er, vi i stedet kan tilbyde ham en mikro-abrasion (minimal invasiv behandling). Det er en minimal behandling, som forbedrer ”det blakkede” udtryk, som alle hans tænder har.

Som en del af behandlingen pudser vi tænderne med en syre, hvori der er iblandet pimpsten, som er en lidt grov pudsepasta.

Det betyder, at overfladen bliver slebet ganske let i en kontrolleret proces hos os. Det gør, at emaljen bliver lidt tyndere, og noget af det farvede og ujævne udtryk forsvinder.

Men det er fortsat en mere skånsom behandling, end hvis vi skulle have overdækket hans tænder med plast for at få et mere kosmetisk tilfredsstillende udseende.

Behandlingen gør ikke ondt, tager ikke lang tid, og det er muligt at gentage den.

Vi prøvede først med en enkelt tand, før vi sammen besluttede, om vi skulle behandle hele tandsættet.

Vores patient blev meget glad for, at vi fandt en skånsom mulighed frem for en stor kosmetisk forbedring af hans tænder.

Hvis du er interesseret i at se, hvordan det ser ud før og efter en behandling, er du velkommen til at komme op på klinikken og se vores billeder.